Roze Kameraden teleurgesteld over niet dragen One Love-band Kökcü

16 October 2022, 22:59 uur
Sport
mainImage
ANP

Lhbti-supportersgroep de Roze Kameraden van voetbalclub Feyenoord is teleurgesteld over de weigering van aanvoerder Orkun Kökcü om te spelen met de speciale One Love-aanvoerdersband, die symbool staat voor onder meer lhbtiq+-acceptatie.

De Turkse middenvelder voelt zich hier vanwege zijn religieuze overtuigingen niet comfortabel bij, zo liet hij weten via de Rotterdamse club. "Het is ieders eigen individuele keuze die je moet respecteren, maar we hadden het liever anders gezien. Het dragen van de band was een krachtig signaal geweest", zo zegt de Roze Kameraden-voorzitter Paul van Dorst. Dat de regenboogband vervolgens werd overgenomen door verdediger Gernot Trauner vindt Van Dorst prijzenswaardig. "Hij neemt wel zijn verantwoordelijkheid."

Ook de aanvoerder van Excelsior, Redouan El Yaakoubi, heeft tijdens de tiende speelronde van de Eredivisie afgezien van het dragen van de One Love-aanvoerdersband. El Yaakoubi droeg een andere band met daarop een aantal keer de term 'respect'.

Alle aanvoerders in het betaalde voetbal hadden de speciale regenboogband de afgelopen jaren ook al om naar aanleiding van International Coming Out Day.


Door: ANP